handig he zo’n mobiel!!’

Ik fietste rechtstreeks naar de stam kroeg van mij en Tess. Ik hoopte haar hier eigenlijk te vinden maar geen Tess te zien. Na twee wijntjes alleen aan de bar was ik het zat en vroeg ik mijn buurman of ik zijn mobiel mocht lenen. Ik belde Tess en zei dat ze naar de kroeg moest komen, right now! Ik gaf de telefoon terug aan de buurman. ‘Dat klonk nogal serieus’ zei hij. Ik gaf aan gewoon niet alleen te willen drinken. Hij vroeg of hij mij gezelschap zou houden tot die tijd. Jaaa hoor waarom niet. Hij heette Nick en Nick had na werk gewoon even zin in een borrel. Nou wat een toeval, ik ook! Nouja soort van. Tess kwam binnen en bedankte Nick voor het uitlenen van zijn tel voordat ze mij een zit hoekje introk voor het hele verhaal. Wat eigenlijk een extreem kort verhaal was. Tess geeft aan dat ze Jer toch al die tijd al een aparte dude vond. Waarom zeggen mensen dag altijd achteraf? Maar goed kort verhaal maar wel veel wijn en dat was even belangrijk.

Volgende dag werd ik ietwat aan de late kant wakker. Mijn Yoga les had ik al gemist dus dan maar voor wat anders naar de sportschool. Even de alcohol eruit zweten. Ulgh ranzig. Ik wankel nog wat op mijn benen maar ja dat gaat vanzelf wel weer over. Ik kan hoogstens van mijn spinning fiets afrollen. Op de sportschool wilde ik mezelf binnen laten toen ik erachter kwam dat mijn pas nog in het hoesje van mijn telefoon zat. Aaaaarghhhh. Ik kan het niet meer. Het maakt niet uit wanneer of waarom maar ik heb dat stomme ding gewoon nodig. Het leven is niet meer ingesteld op een leven zonder mobiel. Geen zin meer om te sporten dus ik ga rechtsomkeer naar huis waar ik Tess vertel dat ik stop met mijn week zonder telefoon. Ben er klaar mee! Lachend geeft ze mijn telefoon weer terug.
Ik kom net onder de douche vandaan als mijn telefoon gaat. Wat een top geluid. Het is Tess. ‘Wil je koffieeee?’ Ik begin te lachen. ‘Owja Roosje, je hebt een date vandaag met ene Nick!, handig he zo’n mobiel!!’